<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

Nog 3 tips om meer uit je content kalender te halen

Gepubliceerd door Timon Spiesschaert op 17 oktober 2016
Timon Spiesschaert
Find me on:

Je hebt een content kalender (of je downloadde onze gratis template) en je hebt inspiratie. Je bent er met andere woorden helemaal klaar voor! Of wacht. Een content kalender vullen met leuke posts is één ding, er iets mee bereiken is nog een andere paar mouwen. Time is money, dus spendeer het slim. Gelukkig hebben we hier ook advies voor! 


Clock_Content_calendar-min.jpg

Deadlines zijn deadlines

Om te beginnen is het cruciaal om je materiaal te verspreiden. Dat doe je door je materiaal op tijd te publiceren. Met een kalender heb je een tool die automatisch voor deadlines zorgt. Maak afspraken met alle betrokken auteurs en maak iedereen verantwoordelijk. Een gemiste deadline heeft gevolgen. Daarbij denken we niet aan zware sancties, maar in iedere organisatie zijn er wel een aantal taken die niemand graag doet. Wie zorgt er bijvoorbeeld bij jou voor het opruimen van de keuken?

Opvolging en bijsturing

Ik val wat in herhaling (zie onze eerste blog over de pro’s en con’s van een content kalender), maar strategisch denken is belangrijk. Op voorhand weten wat je wil bereiken scheelt zoveel werk achteraf. Zorg dat je zeker weet:

  • Wat je wil meten: meer verkeer op je website, inschrijvingen op je nieuwsbrief, …
  • Wat je wil bereiken: een reputatie als expert opbouwen, betere leads binnenhalen, …
  • Wie je wil bereiken: welke doelgroepen zijn er geïnteresseerd in jouw boodschap?

Som voor je start met het invullen van je kalender per kanaal, per thema en/of per doelgroep op wat je wil bereiken. Ga je globaal voor meer bezoekers aan je eigen website? Maak dat dan ook concreet: plak er een specifiek aantal op en bepaal een tijdschema. Maak daarna een Google Analytics account aan zodat je in staat bent om je doelen te meten en bekijk of het aantal bezoekers effectief stijgt.

Externe content en content uit samenwerking

Last but not least, wees efficiënt. Opnieuw het warme water uitvinden is niet nodig. Het hoeft niet altijd uniek materiaal te zijn. Ga op zoek naar wat er al beschikbaar is in jouw sector. Vat artikels samen in een overzichtelijk bericht en deel dat zo. Creëer extra waarde door jouw mening te geven of door uit te leggen waarom het interessant is om te weten. Dit stukje haalde ik bijvoorbeeld bij een artikel van Heidi Cohen.

Ook interessant voor jullie is het volgende: in hetzelfde artikel vertelt Heide Cohen hoe nuttig samenwerken met klanten of andere mensen van de sector is. Denk daarbij aan verhalen van klanten of een interview met een leverancier. Nuttig want:

  • Je hebt minder werk
  • Je wordt geloofwaardiger
  • Je bouwt een verzameling van verwijzingen op (goed voor je ranking in Google)

Tip: let er op dat je duidelijk vermeldt waar het artikel vandaan komt.

Alle begin is moeilijk, maar éénmaal je die eerste stap zet, ben je niet meer te stoppen. Zie je er toch tegenop, contacteer ons en we zetten samen die eerste stap

Topics: Content kalender, content marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief