<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

5 tips om meer uit je content kalender te halen

Gepubliceerd door Timon Spiesschaert op 17 oktober 2016
Timon Spiesschaert
Find me on:

Een content kalender vinden is één ding, hem goed gebruiken is nog iets anders. Kan je een muziekinstrument bespelen zonder muzieklessen? Ja, technisch gezien wel. Maar of het goed klinkt is nog iets anders…

Je hebt zelf een content kalender opgesteld of een gratis exemplaar zoals de onze gedownload. Wat nu? Hieronder 5 tips om je te helpen, doorspekt met links naar interessante tools. Doe er je voordeel mee. Sla gerust deze link op als bookmark, want het is een serieuze boterham.


 

Dairy_Content_calendar-min.jpg

Tip 1: Vul je content kalender met interessante data

Plaats de meest voor de hand liggende data op je kalender. Denk daarbij aan Halloween, Sinterklaas, Kerst, Valentijn, de start van de zomer en de start van het schooljaar. Vergeet ook sectorspecifieke evenementen niet zoals het autosalon of Batibouw.

Zo. Je kalender is niet leeg meer. Je weet wanneer je kan inspelen op actuele momenten, tijd om je eigen content toe te voegen. Een bijkomende tip: gebruik maken van hot topics, zoals Pokémon Go, nog niet zo lang geleden. Maar pas op, zorg dat het past bij de stijl van je bedrijf!

Tip 2: Zorg voor Visueel aantrekkelijke content

Bij het schrijven van je content is het belangrijk om met afbeeldingen of andere soorten beeld (video’s, infographics, e.d.) te werken. Er circuleren veel cijfers over de impact van visuele content, bijvoorbeeld dat visuele content 40 keer meer wordt gedeeld. Of dit nu 100% klopt of niet, foto’s of afbeeldingen bij je berichten zetten is belangrijk.

Je hoeft daarvoor geen grafisch ontwerper te zijn of veel geld te spenderen: met de mooie (gratis) foto’s van unsplash.com en het gratis platform canva.com heb je snel een mooie visual.

Bron afbeelding: www.tech4pub.com

TIP 3: Varieer je content

Variatie van spijs doet eten, dat is ook waar voor de inhoud van je content kalender. Zorg daarom naast gewone berichten voor verschillende soorten content:

Een goede regel is om na iedere 4 gewone berichten een andere vorm te gebruiken.

Tip 4: Automatiseer het delen

Stel, je hebt veel tijd gestoken in het vullen van je kalender en het schrijven van interessante berichten, moet je die nu allemaal manueel ook delen? Neen. Dat kan, maar je hebt ook tools die jou hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan Buffer, HootSuite of andere concurrenten. De meesten hebben ook gratis versies die waarschijnlijk voor jou volstaan.

Verbind de tool van je keuze met je verschillende profielen, stel een planning op en laad je berichten op. Waarom alles zelf doen?

Tip 5: Hergebruik content

Als ik dit vertel, kijken mensen vaak raar, maar je mag gerust hetzelfde bericht meermaals delen. Zeker op Twitter, maar ook op andere kanalen. Varieer wel je begeleidende tekst een beetje, zodat het niet lijkt alsof je per ongeluk hetzelfde bericht nog eens deelde.

Op termijn is het ook interessant om oudere content in een nieuw jasje te steken. Vul bijvoorbeeld een oudere blog aan met wat cijfermateriaal en maak er een infographic van, bijvoorbeeld via Piktochart. Of deel een oud bericht samen met een vragenlijst via Typeform om aan je publiek te vragen of het nog relevant is.

Heb je zin gekregen om te beginnen? Download onze gratis content kalender. Op zoek naar extra inspiratie? Lees hier nog een paar laatste tips voor je start..

 

Bronnen:

Topics: Content kalender, content marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief