<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

Content marketing uitgelegd

Gepubliceerd door Timon Spiesschaert op 25 januari 2017
Timon Spiesschaert
Find me on:

Content marketing draait als begrip ondertussen al even mee in de marketing wereld als onderdeel van een digitale strategie. Maar weet je wat het precies betekent? We leggen het jou uit via een verhaal: op date gaan met je klant.

EEN RELATIE OPBOUWEN

Het doel van iedere marketingstrategie is nieuwe klanten aantrekken en liefst ook vasthouden. Je probeert eigenlijk een relatie met de nieuwe klant op te bouwen. Net zoals je met een nieuwe partner zou doen. Op vlak van content marketing noemen we dit de content lifecycle.

Stap 1: het eerste afspraakje

Je zorgt dat je digitaal op verschillende kanalen aanwezig bent. Zo ben je vlot bereikbaar en kom je verschillende mensen tegen. Het doel is om iemand te vinden met wie het klikt en die met jou op date wil. Op het eerste afspraakje leren jullie elkaar voor de eerste keer kennen. Je date heeft nog geen, of een heel beperkt, beeld van jou en onderzoekt of het interessant is om verder gaan.

Qua content marketing kan je deze eerste date vergelijken met het verspreiden van nuttige tips of grappige weetjes om opgemerkt te worden door internetgebruikers (de ‘Browse’-fase). Dit kan door heel (visueel) aanwezig te zijn op kanalen buiten je eigen website, denk bijvoorbeeld aan sociale media en advertenties. Date1.jpg

Stap 2: er is interesse

Succes! Je date is akkoord voor een tweede afspraakje. Tijd om elkaar wat beter leren kennen. Je mag hierbij al wat meer in detail gaan, want de interesse is blijkbaar wederzijds.

Zorg daarom voor een website met een aangename landingspagina en overzichtelijke informatie. Geef de bezoeker de kans om je te ontdekken (de ‘Discover’-fase). Een blog is bijvoorbeeld ideaal om je sterkste punten in de verf te zetten zonder opdringerig te zijn. Wees eerlijk, loop nog niet te hard van stapel, maar stuur gerust ook een mailing met nuttige informatie. Vergeet daarbij een duidelijke call-to-action niet!

Stap 3: “conversie”

Blijven de afspraakjes goed gaan, is de kans groot dat je prijs hebt. Je date beslist om met jou in zee te gaan. Je was overtuigend door bijvoorbeeld via relevante vragen de laatste obstakels op te ruimen. Vergeet echter niet dat een goede levering van het beloofde cruciaal is! Niets erger voor de klant dan een teleurstellende climax na een “conversie”.

Op vlak van content marketing schrijft de klant zich in op een nieuwsbrief of koopt iets van jou (de ‘Convince’-fase). Tijd om die beloftes na te komen.

Date2.jpgStap 4: liefde is een werkwoord

Ten slotte ontstaat er een relatie als jullie beiden geïnteresseerd zijn om deze jonge romance verder te zetten. Bied exclusieve voordelen aan huidige klanten of toegang tot extra informatie. Wees echter gerust dat jullie vanaf nu allebei investeren in de relatie.

Verras je partner af en toe (op een aangename manier) om de aandacht vast te houden (de ‘Maintain’-fase) en mogelijk houd je er zelfs een brand ambassadeur aan over.

Kort samengevat zijn dit de vier fases van een “content lifecycle” die boven beschreven werden:

  • Browse: trek je klanten hun aandacht
  • Discover: geef je klanten de kans om te ontdekken waar je voor staat
  • Convince: overtuig je klanten door hun bedenkingen weg te nemen
  • Maintain: onderhoud de relatie met je klanten

Wij vonden echter onze analogie leuker. Toch nog geen idee hoe je best aan content marketing begint? Contacteer onze content en marketing experten en ontdek hoe dit toegepast kan worden voor jouw onderneming. We hielpen al veel klanten hiermee!

Topics: content marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief