<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

How to: eventmarketing-en communicatie voor KMO's

Gepubliceerd door Thomas Van der Straeten op 20 maart 2018

Wist je al dat event marketing heel effectief is om klanten aan je te binden? Om als bedrijf customer loyalty op te bouwen. Of om nieuwe klanten aan te trekken? Super! Maar hoe beslis je nu of je voor een workshop of een webinar gaat. Lees de nuttige tips rond verschillende soorten en ontdek welk evenement bij jouw bedrijf past.

Wat is event marketing?

Veel mensen denken hierbij spontaan aan het sponsoren van evenementen, maar dat is niet het geval. Je doet hieraan als je er voor kiest om iets uit naam van het bedrijf zelf te organiseren en om zichzelf en zijn producten in het midden van de belangstelling te stellen.

Ontdek hieronder meer over drie types  en drie manieren van hoe je als KMO of kleiner bedrijf je doelgroep kan bereiken.

Types van event marketing

  • Workshops
Een klant wil in detail weten hoe een bepaald product werkt voor hij het aanschaft. Het organiseren van een workshop is dus de ideale manier om de klant vertrouwd te maken met je producten en hem aan te leren hoe ze de producten kunnen gebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn de Dropsolid groepstrainingen. In deze sessies leren de klanten hoe ze hun eigen website kunnen maken en aanpassen.
  • Webinars

Een webinar is een online event waarbij je een uiteenzetting geeft over een onderwerp dat interessant is voor je bestaande en potentieel nieuwe klanten.Het is een ideaal event voor kleinere bedrijven en KMO’s die niet zo kapitaalkrachtig zijn. Bij een webinar kan je werken met goedkope of zelfs gratis tools. Je hebt geen transportkosten en het is makkelijk om de sessie op te nemen en te herhalen. Ga je klanten informeren, aanzetten tot actie of wil je eens horen wat zij van het bedrijf en de producten vinden? De mogelijkheden zijn eindeloos! Een voorbeeld van goede webinarsoftware vind je hier.

  • Partnerevents

Als jong of kleiner bedrijf heb je meestal nog niet zo'n grote klantengroep. Een partnerevent helpt je om het aantal klanten dat je hebt op te krikken. Hierbij zoek je een ander bedrijf in de stad of regio, waar je gevestigd bent, waarvan de producten complementair zijn met die van het eigen bedrijf. Samen met deze partner creëer je dan een event voor je klanten en de klanten van het complementaire bedrijf. Dit is een goede manier om klanten aan te trekken die geïnteresseerd zijn in je producten, doordat ze al klant zijn van je partner.

Soorten communicatie in event marketing

Alles goed en wel, die verschillende types. Maar hoe maak je van jouw event een echt succes als KMO of zelfstandige? En wat is voor jou dan het meest aangewezen type?

De beste manier om klanten te lokken naar je event is door aan omnichannel event marketing te doen. Dit wil eigenlijk zeggen dat je als bedrijf verschillende kanalen gebruikt om het event te promoten bij je klanten. Hieronder een overzicht van de drie belangrijkste kanalen die zeker binnenin je marketinginspanningen moeten zitten.

  • Sociale media
De belangrijkste vorm van sociale media, die helpt met bekendheid te verspreiden van het event onder de klanten, is Twitter. Belangrijk is het gebruiken van een hashtag die speciaal gecreëerd werd voor je eigen event. Deze hashtag kan gebruikt worden door het bedrijf alsook door de klanten. Maak gebruik van leuke tekstjes, video’s en afbeeldingen om aandacht voor het event te creëren.
  • E-mailmarketing

Een effectieve vorm van e-mailmarketing om de bekendheid van een event te verspreiden is een e-mail blast. Hierbij maak je als bedrijf gebruik van je klantenlijst om een serie van mails te versturen in de aanloop van het event. Pas op! Vergeet zeker niet alle nuttige informatie betreffende het event te vermelden om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.

  • Website

Websites vormen de kern waarrond alles gebouwd is bij een event. Dit kan een compleet nieuw ontwikkelde website zijn of de bestaande website, het doel blijft hetzelfde. Hierop vinden de bezoekers alle relevante informatie in detail terug. Ook hebben ze de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het event en om tickets te kunnen kopen. Bij Cooldrops helpen we klanten om hun eigen website te maken en hoe ze deze website kunnen aanpassen.

Deze drie types en drie manieren van hoe je als KMO of kleiner bedrijf je doelgroep kan bereiken zijn de eerste stappen in de goede richting. Maar maak van je evenement een gegarandeerd succes dankzij de expertise van Cooldrops. Aarzel niet om ons te contacteren!

Topics: Social media, digitaal ondernemen, digitale marketing

Schrijf je in op de nieuwsbrief