<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

Je website als employer branding? Focus op je sterktes.

Gepubliceerd door Thomas Cruysberghs op 4 januari 2018

Heel wat sectoren kampen met een langdurig openstaande vacatures – en dat zowel voor technisch als academisch geschoolde profielen. Menig HR-manager krabt zich dan ook in de haren en heeft moeite om de juiste mensen te vinden, aan te trekken en vervolgens te behouden. Een bedrijfswebsite die helemaal is afgestemd op rekrutering, maakt misschien net het verschil in de zoektocht naar het begeerde talent.

De War for Talent gaat digitaal

Het aantrekken van de juiste mensen voor de juiste positie is altijd al een uitdagende puzzel geweest voor zaakvoerders en HR-managers. Als kleine kmo wil je de beste werknemers aantrekken die je organisatie mee succesvol kunnen maken – en dat liefst voor de lange termijn. Het vinden van ervaren en goedgeschoolde krachten is echter niet zo eenvoudig: gegeerde profielen weten heel goed wat ze waard zijn en hebben meestal verschillende opties achter de hand. Het is dan ook een kunst om jezelf als kmo aantrekkelijk in de markt te zetten.

Speel je voordelen uit op het internet

Sollicitaties die online worden geplaatst op jobfora bieden meestal de optie om een rechtstreekse link naar je bedrijfswebsite te plaatsen. De eerste plek waar een potentiële kandidaat dus informatie zal opzoeken over je bedrijf, is je eigen website. Een goede eerste indruk is cruciaal. Je wilt er in de eerste plaats voor zorgen dat je bedrijfswebsite modern oogt en past binnen de verwachtingen van de sector. Daarnaast moet je website ook voldoende extra informatie bieden die niet zomaar terug te vinden is in de vacature. Wat zijn de missie en visie van je bedrijf? Wie zijn de gezichten achter de organisatie, en hoe zit de operationele structuur in elkaar? Wat vinden je huidige werknemers van hun baan en waarom werken zij zo graag voor je onderneming? Allemaal logische vragen die een sollicitant zich zal stellen.

 "Een slim opgebouwde en aantrekkelijke website is geen kostenpost, maar een uitstekend wervingskanaal."

Probeer altijd te focussen op voordelen die uniek zijn voor jouw zaak. Als je niet aan het salaris van je grote concurrent kunt tippen, zet dan de ervaringen van enkele huidige werknemers in de kijker in de vorm van een getuigenis. Wie bij monde van een tevreden werkkracht pakweg de toffe werksfeer en glijdende werkuren onder de aandacht brengt, werkt zich gegarandeerd op een geloofwaardige manier in de kijker. Foto’s doen het ook altijd goed: iedereen wil wel eens binnenkijken in het kantoor waar hij of zij misschien wel jarenlang zal werken. En wie zoekt zijn potentiële baas tegenwoordig niet eerst op via het internet? Ook een videotestimonial ligt tegenwoordig zeker binnen het bereik van veel kmo’s; je hoeft heus geen multinational te zijn om met een bedrijfsfilmpje een beeld te schetsen van de werkomgeving binnen je bedrijf. Een voorbeeld hieronder:

Dropsolid-vacaturepagina.png

 Investeer in je merkpositionering met een website - en meer

Een website die helemaal focust op positionering van je merk en employer branding tegenover potentiële werknemers, hoeft dus helemaal geen dure investering te zijn. Een goed opgebouwde website verdient zichzelf meteen terug vanaf de eerste goede aanwerving. Gemotiveerde werknemers die passen binnen je bedrijfscultuur, voegen immers al vanaf de eerste maand meerwaarde toe aan je onderneming. Een slim opgebouwde en aantrekkelijke website is dus geen kostenpost, maar een uitstekend wervingskanaal.

Employer branding in z'n geheel gaat trouwens over veel meer dan het verhaal dat je zélf als werkgever naar voren brengt. Waar je als kmo naartoe wilt, is het creëren van een volledige community of gemeenschap. Dat gebeurt meestal eerst intern, en straalt op termijn af op het volledige bedrijf. Een goed startpunt voor meer info is de blog van Intuo, het van oorsprong Gentse talent management-platform. De afsluitendende videocase hieronder illustreert trouwens mooi onze eigen inspanningen die we met het platform leveren.

Topics: branding

Schrijf je in op de nieuwsbrief