<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

Video marketing voor KMO's - hoe starten?

Gepubliceerd door Jolien Lissens op 14 maart 2018

De dag van vandaag zijn consumenten steeds minder geneigd om te scrollen door lange pagina’s vol uitleg. Het wordt dan ook moeilijk om te vertellen hoe je producten werken of wat je precies doet als bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat ze toch je boodschap ontvangen en begrijpen?

We kennen het allemaal wel: je klikt op een webpagina en het bedrijf verwacht dat je een hele brok tekst doorworstelt. Halverwege word je echter afgeleid door een Facebookmelding, een binnenkomend sms’je of een trillende smartphone. De kans dat je dan de hele tekst aandachtig doorneemt, is meteen drastisch verminderd.

Video biedt hier de oplossing. Je geeft in enkele minuten je uitleg op een creatieve en ludieke manier, waardoor de kans dat je kijkers afgeleid worden, veel kleiner is. Hieronder geven we 6 concrete tips om je op weg te helpen in de wereld van videomarketing.

Voordelen van VIDEO MARKETING

Niet alleen kun je de aandacht van de klant makkelijker vasthouden, websites die gebruik maken van videomarketing scoren veel hoger in de zoekresultaten van Google. De filmpjes zorgen ervoor dat je een band opbouwt met je klant en dat hij of zij het gevoel krijgt dat hij je beter leert kennen.Vervolgens kun je dan je video delen op social media. Dat zal ervoor zorgen dat je een breder publiek aanspreekt, dat zich ook nog eens meer betrokken voelt dan wanneer je een tekst post – over twee vliegen in één klap gesproken!

Een voorbeeld van inhoudelijke video marketing:

EEN VIDEO MAKEN

Vele bedrijven denken er niet aan om videomarketing te doen, omdat ze vrezen dat er een duur prijskaartje aan vasthangt. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Waarschijnlijk heb je zelfs al een camera in je broekzak zitten. Met een smartphone kun je namelijk al heel wat aanvangen. Sterker nog: de iets mindere kwaliteit geeft jouw video net een authentiek karakter! Natuurlijk hangt dit ook van de context af. Een filmpje over een groots bedrijfsevenement hoort professioneel te zijn, een snelle kijk achter de schermen net weer niet.

Uiteraard moet je je video ook altijd nog monteren. Er bestaan betalende programma’s die diverse opties bieden, maar in onze blog over gratis tools om je bedrijfsfilmpje te bewerken, vind je zeker een programma waarmee je aan de slag wilt gaan.

TIPS & TRICKS voor video marketing

Nu je de middelen hebt om een video te maken, delen we graag nog enkele tips mee over hoe je van start kunt gaan.

  • Een beetje humor kan nooit kwaad. Hiermee kan je al veel doen aan de attitude die een klant heeft tegenover jouw bedrijf. Denk eens terug aan de video’s die je zelf het liefst bekijkt.

  • Langer is niet per se beter. De lengte hangt vaak af van het platform dat je gebruikt. Kortere video’s scoren beter op Facebook. Hier moet je namelijk binnen de 3 seconden de aandacht trekken van je klant. Op een platform waar video centraal staat, zoals Youtube, mik je beter op een video van boven de 5 minuten.

  • Maak geen pure reclame. De meest succesvolle video-advertenties zijn creatief. Probeer je dan ook te focussen op educatieve content, how-to-video’s, humoristische advertenties,…

  • Heb aandacht voor je omgeving. Zo leidt het enorm af wanneer je op de achtergrond mensen hoort praten of wanneer je uitleg overstemd wordt door voorbijrijdende auto's.

  • Voorzie een call-to-action. Je kan meer naambekendheid willen of meer volgers op social media. Maar als je in de video je kijkers niet aanspoort om een bepaalde actie te ondernemen, is de kans klein dat ze dat uit zichzelf zullen doen.

  • Vergeet je ondertitels niet. Wanneer je ondertitels toevoegt, win je twee keer. Ten eerste verschijn je hoger in de zoekresultaten van Google. Daarnaast gebeurt veel videoconsumptie ook overdag tijdens de werkuren - niet het ideale moment om met luidsprekers aan je collega's te irriteren. Met ondertitels kunnen ook je klanten die op het werk zitten, stiekem jouw laatste nieuwtjes volgen.


Vind je het moeilijk om zelf een sprong in het diepe te wagen?  
Dan kun je je bedrijfsfilm nog altijd uitbesteden aan een professionele partner!


Nadat je je filmpje hebt gemaakt, is het tijd om het de wijde wereld in te sturen! 
Lees ook onze blog over adverteren op Facebook: meten is de sleutel tot succes om van start te gaan met je social media-campagne.

 

Topics: video marketing, kmo

Schrijf je in op de nieuwsbrief