<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=547932255410456&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Cooldrops online marketing blog

Win jij de switch naar mobile advertising?

Gepubliceerd door Jan Debaes op 19 april 2018

Beïnvloed je klanten op het perfecte moment door in te spelen op micro moments.

Al eens wandelend door een stad gezocht naar leuke restaurants in de buurt? Heel interessant om als restaurant teruggevonden te worden, niet? Of een fietsenmaker door iemand met een platte band. Of een loodgieter in geval van een verstopte wc. Klinkt interessant, toch?

Dat zijn allemaal “micro moments”. Maar wat zijn dat nu precies en hoe maak je daar als zaakvoerder gebruik van? Lees deze blog en ontdek 3 essentiële principes om toe te passen in jouw mobile-marketingstrategie!

Modern smartphonegebruik

Weet jij nog hoe het leven was zonder smartphone?

Tegenwoordig is het kleine toestel niet langer een handig verlengstuk van onze arm, maar echt een medium waardoor wij de wereld zien en beleven. Volgens onderzoek van Google kijken we dagelijks zo’n 150 keer op onze smartphone. Toch zijn deze bij elkaar maar goed voor 177 minuten. Het gemiddelde contact met het kleine scherm duurt dus slechts 1 minuut en 10 seconden.

adult-blur-church-972884

Micro moments?

Als consument ben je op veel gelegenheden vatbaar voor marketingimpulsen. Meer dan je denkt. Bijvoorbeeld tijdens zo’n micro moment, momenten waarin we reflexmatig informatie opzoeken via onze smartphone alvorens over te gaan tot een keuze of beslissing. Voor marketeers, maar ook zaakvoerders, zijn deze momenten uitgelezen kansen!.

Google definieert een micro moment als volgt:

"An intent-rich moment when a person turns to a device on a need to know, go, do or buy" 

Dit zijn dus de momenten waarop je er als bedrijf en als merk moet zijn, want de ‘zoeker’ wil effectief iets doen/bereiken..

Zijn alle micro moments even belangrijk?

Natuurlijk zijn niet al deze momenten even belangrijk voor je onderneming. De context waarin de persoon zich bevindt terwijl ze op hun smartphone kijken, speelt zeker een rol. Je zult bijvoorbeeld weinig succes hebben als je reclame voor een nieuwe wagen wilt opdringen aan een moeder die aan de schoolpoort staat te wachten.

Hoe je inspeelt op de juiste context, lees je verder.

Succesvol zijn in micro moments, hoe doe je dat?

Als onderneming moet je de aandacht en trouw van de klant verdienen, keer op keer. Het internet staat immers vol met gelijkaardige producten en daarbovenop zijn consumenten online wispelturiger. Men is veel minder trouw aan een vast merk of product. Het is dus belangrijk dat je jezelf als onderneming en als merk onderscheidt van de concurrentie en een zo efficiënt mogelijke online strategie hanteert.

Dat doe je aan de hand van deze 3 essentiële principes:

  • Be there: anticipeer op micro moments voor je mogelijke klanten en probeer er steeds te zijn met de juiste content wanneer deze momenten zich voordoen. Ontdek hoe in de volgende blog.
  • Be useful: wees relevant voor de behoeftes voor de consument tijdens die gelegenheid. Geef de klant de informatie waar naar gezocht wordt. Ook al verdien je er zelf niet meteen iets aan (behalve het vertrouwen van de klant, dan). Lees verder in blog 3.
  • Be quick: mobiel internet moet veel rapper gaan dan via een desktop. De consument wilt onmiddellijk de juiste, relevante informatie vinden om tot actie over te gaan. De mobiele ervaring moet dus snel en intuïtief verlopen.

 

Wil je aan de hand van deze principes zelf een succesvolle micro moments strategie ontwikkelen? Lees dan zeker ook de volgende blogs:

(worden in loop van volgende week gepost)

  • Be there
  • Be useful
  • Be quick

 

 

Topics: digitaal ondernemen, digitale marketing, kmo, mobile

Schrijf je in op de nieuwsbrief